Τι είναι το Rotary

  • μια οργάνωση που αποτελείται από τους ηγέτες των επιχειρήσεων και των επαγγελμάτων, ενωμένων παγκοσμίως, που χορηγούν ανθρωπιστική προσφορά υπηρεσιών, ενθαρρύνουν τις υψηλές ηθικές αξίες σε όλα τα επαγγέλματα και βοηθούν στην οικοδόμηση της καλής θέλησης και της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • ο πρώτος όμιλος προσφοράς υπηρεσιών στο κόσμο. Ο πρώτος Ροταριανός όμιλος ιδρύθηκε στο Σικάγο του Ιλλινόις των Η.Π.Α. την 23η Φεβρουαρίου 1905.
  • έχει ως μέλη του περίπου 1,2 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες, και ανήκουν σε περισσότερους από 28.000 Ροταριανούς ομίλους σε ολόκληρο το κόσμο.
  • είναι το Ροταριανό Ίδρυμα, το οποίο κάθε χρόνο χορηγεί περίπου 90 εκατομμύρια δολλάρια Η.Π.Α. για διεθνείς υποτροφίες, μορφωτικές ανταλλαγές και μεγάλα και μικρά ανθρωπιστικά προγράμματα που βελτιώνουν τη ποιότητα της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Το Ρόταρυ θεωρείται ευρέως, ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός χορηγός σε διεθνείς μορφωτικές υποτροφίες παγκοσμίως.
  • είναι το Πόλιο-Συν, η υπόσχεση του Ρόταρυ, που σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς υγείας, έχει στόχο την εκρρίζωση της πολυομυελίτιδας το έτος 2005, στη 100η επέτειο του Ρόταρυ. Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν εμβολιαστεί κατά της πολυομυελίτιδας μέσω των δωρεών Πόλιο-Συν.
  • Οι Ροταριανοί συναντώνται κάθε εβδομάδα για να χαρούν τη συναδέλφωση και να συζητήσουν ενδιαφέροντα και ενημερωτικά προγράμματα σχετικά με θέματα τοπικού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Τα μέλη του αποτελούν ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινότητάς του.
  • Οι Ροταριανοί σχεδιάζουν και υλοποιούν μία αξιοσημείωτη ποικιλία ανθρωπιστικών, εκπαιδευτικών και μορφωτικών προγραμμάτων ανταλλαγών που αφορούν το τρόπο ζωής των ανθρώπων στη κοινότητά τους και σε ολόκληρο το κόσμο.